Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Ελεος ρ.π.μ.


Πρωί πρωί στην Κορώνη την Κυριακή που πέρασε.

Ενα παπί με δυο μαλάκες, σέρνουν επι χιλιόμετρα τρεις νεκρές αλεπούδες.
Οι τουρίστες έχουν φρικάρει εντελώς.

Ελεος δηλαδή, τι μαγκιά είναι αυτή;

Δεν είμαι κάνας ψυχασθενής - οικολόγος με παρωπίδες, αλλά ότι και να 'καναν οι αλεπούδες το να περιφέρονται νεκρές ως έπαθλα, πολιτισμό δεν δείχνει.


12 σχόλια:

fourka είπε...

για τον οδηγό-μαλάκα δεν ξέρω, αλλά τον γέρο-καράφλα-σκατόβλαχο συνεπιβάτη στο παπί ακόμα κι εγώ τον τσάκιζα στο ξύλο ευχαρίστως.
Είναι ο κλασσικός βλαχαδερός που νομίζει ότι είναι καλύτερος από όλους, έχουμε γεμίσει τέτοιους και νομίζω ότι χρειάζονται μερικά μαθήματα. Την επόμενη φορά μην τα αφήσεις έτσι τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.

Chocorello είπε...

θα τους τιμωρήσω.


ο Τιμωρός.

Noela είπε...

"Το κυνήγι της αλεπούς επιτρέπεται από 15.09.2008 μέχρι 20.01.2009 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21.01.2009 μέχρι 28.02.2009 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτο ι. Η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς υπόκειται σε περιορισμούς."
(πηγή: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=47694 )


Στον πίνακα θηρεύσιμων ειδών έχουμε: 4. Αλεπού (Vulpes vulpes) 15/9 - 28/2 'Oλες Χωρίς περιορισμό
(πηγή: http://www.aera.gr/gr/content/view/2141/10255/

vossinakis είπε...

Οι γαμάτοι τυποι αυτοί, είναι πολύ αρχιδάτοι μάγκες και δεν μασάνε τίποτε και γαμάν και δέρνουν. Περιφέρουν τα κουφάρια για να τα δούν οι συγχωριανοί στο καφενείο και να καταλάβουν οτι αυτοί είναι οι πιο σκληροί του χωριού και δε τους κάνει κανένας κουμάντο. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι μάγκες και αρχιδαράδες και σκατόβλαχοι στα χωριά μας (και οχι μονο) και αμα τους δείτε στο δρόμο να τους χειροκροτήσετε και να τους συγχαρείτε τους αρχιδαράδες τους σκατόβλαχους, τους πυροβολημένουσ

Ανώνυμος είπε...

Μου ήρθε στο μυαλό η γνωστή φράση: "από τότε που γνώρισα τους ανθρώπους, αγάπησα τα ζώα"... Με πονάνε τέτοια περιστατικά, μου τσακίζουν την ψυχή. Τί μπορεί να κερδίσεις κάνοντας κάτι τέτοιο; Απάνθρωπα κτήνοι, ανόητοι κενάνθρωποι...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ!

ATHENA είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΛΕΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΦΕΙ ΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί, λυπάμαι που το λέω αλλά το κράτος μας μέχρι πριν από κάποια χρόνια, επιδοτούσε το κυνήγι της αλεπούς, δίνοντας χρήματα στους κυνηγούς ανάλογα με το πόσες ουρές αλεπούδων έδιναν στο δασαρχείο.
Ναι μεν είμαστε κάφροι, αλλά να μας επιβραβεύουν κιόλας?

Ανώνυμος είπε...

Τι Μεθώνη τί Κορώνη??? ΕΚΕΙ έγινε αυτό???

Ο κόσμος είναι μικρός.. και αν γίνει βούκινο η φώτο.. κάπου κάποιος θα τους πετύχει.. και τότε θα γελάσουμε!!!

Εγώ ξεκίνησα την προώθηση...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ σπάτε το κεφάλι σας για το ποιοί είναι οι μάγκες.
ΔΕΙΤΕ τον αριθμό από το παπάκι ΚΜΙ 460. Τα υπόλοιπα για όλους μας, που αγανακτούμεαφού γνωρίζουμε και την περιοχή, αλλά και για αυτούς που θέλουν(;)να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία πανεύκολα.

παν είπε...

Φωτογραφία υπάρχει με την αλεπού που την σέρνει το μηχανάκι, ο οδηγός μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, μιας και υπάρχει και αριθμός πινακίδας! Υποθέτω μπορεί να γίνει εύκολα μια καταγγελία, ακόμα και ανώνυμα.

Μπορεί να μην είναι παράνομος που σκότωσε την αλεπού, άλλα σίγουρα είναι για τις μετέπειτα πράξεις του!

παν είπε...

Είδα και τις ημερομηνίες που είπε παραπάνω ένας άλλος, οπότε είναι και για αυτό παράνομος!

stathis είπε...

και γιατί δεν παρατήρησες τους μαλάκες;