Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Το meeting room...

... είναι το χειρότερο μέρος της εταιρίας και με έχει ταλαιπωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Το καλύτερο κόλπο που έχω ανακαλύψει είναι το τρέξιμο.
Αυτά που διαβάζετε για τις ενδορφίνες και την άσκηση είναι αλήθεια.

Το αμέσως καλύτερο κόλπο, είναι να κάνεις το μαλάκα και να το διασκεδάζεις όσο μπορείς και αν μπορείς.

Αλλο δεν βρήκα.
Βρήκα όμως την όρεξη να συγκεντρώσω τους βασικούς τύπους των υπόπτων που λιμνάζουν εκεί μέσα.


Ο αρχηγός
Αυτός ο τύπος έχει στήσει το meeting. Εχει στείλει τις προσκλήσεις, έχει κανονίσει αίθουσα, καφέ και κουλουράκια, έχει μοιράσει ότι έντυπα χρειάζονται οι συμμετέχοντες και έχει καβατζώσει όλα τα σχετικά mail τα οποία έχει τυπωμένα μαζί του, μη τυχόν και χρειαστούν. Απαντάει το τηλέφωνο της αίθουσας και έχει βάλει το κινητό του στο αθόρυβο. Δεν γνωρίζει απαραίτητα τι κάνει.


Ο ακροατής
Αυτός είναι κανονικός καλεσμένος. Εχει καταλάβει κεντρικό σημείο, γέρνει μπροστά και κοιτάει με προσήλωση τον εκάστοτε ομιλητή. Συγκρατεί τα πάντα αλλά δεν αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της μεθόδου του, καθώς δεν του δίνεται ποτέ ο λόγος, ούτε έχει λόγο να τον ζητήσει. Πίνει καφέ και κουλουράκια κανονικά.


Ο άσχετος
Συνήθως αυτός αντικαθιστά κάποιον πιο μάγκα που την κοπάνησε. Δεν έχει ιδέα τι θα ειπωθεί, τι θα ερωτηθεί και τι ώρα θα ξεμπερδέψει. Δεν γνωρίζει το αντικείμενο και συνήθως είναι από λάθος τμήμα ή/και λάθος θέση.
Κρατάει σημειώσεις χωρίς να καταλαβαίνει τι σημειώνει, πίνει καφέ αλλά δεν φτάνει τα κουλουράκια και ντρέπεται να τα ζητήσει.


Η γλάστρα
Χαμογελαστός φλώρος, ατσαλάκωτος, φοράει ενεργειακό βραχιόλι, ναζιάρης με όλους, μέσα στα αστειάκια και τα σάλια. Κάτι ξέρει συνήθως για το θέμα, αλλά δεν είναι ποτέ αυτός που αποφασίζει, ούτε που επηρρεάζει. Παρ' όλα αυτά, έχει άποψη και την λέει αλλά τον σταματάς εύκολα. Παίζει με το i-phone συνεχώς, κοκκινίζει όταν χασμουριέται από μέσα του και ζητάει πάντα εσπρέσσο.


Το θύμα
Αυτός ο κακομοίρης, είτε είναι νέος και δικαιούται τρέξιμο, είτε είναι εκ γενετής αυτοτρεχούμενος. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτός που: θα φωνάξει την καθαρίστρια, θα ανάψει τον προτζέκτορα, θα φέρει μαρκαδόρους, θα κουβαλήσει καρέκλες ή απλά θα του φορτώσουν όλη τη δουλειά στο τέλος. Καφέ δεν θα προλάβει να πάρει. Ενα κουλουράκι μόνο.


O touch and go 
Μπαίνει με φασαρία, πειράζει τις γκόμενες, βάζει καφέ, μιλάει επι δέκα λεπτά στο κινητό μέχρι που ξαφνικά φεύγει μιλώντας "για να μην ενοχλεί". Δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς...



Ο μπάσταρδος
Αυτός ο τύπος βαριέται γιατί ξέρει τα πάντα. Το μόνο που δεν ξέρει είναι γιατί είναι εκεί μέσα. Ξέρει που θα καταλήξει το meeting, ποιός θα πει τι και πότε θα γίνει τι επίσης. Δεν πίνει, δεν τρώει, δεν μιλάει γιατί είναι ρομποτ και ζωγραφίζει συνεχώς για τα νεύρα. Φεύγει πρώτος, μπαίνει τελευταίος.


Ο ευθυνόφοβος
Θα πάει πρώτος στο meeting και θα φύγει τελευταίος μη τυχόν χάσει κάνα σχόλιο ή του φορτώσουν τίποτα ερήμην. Τα ζητάει όλα εγγράφως και απαντάει μόνο εγγράφως επίσης. Ηχογραφεί κρυφά με το κινητό του τα πάντα. Θα δεις ότι δεν το αγγίζει για να μην γράφει τα "χρατς χρουτς".


Ο αργόσχολος
Τον καταλαβαίνεις κυρίως από ένα πράμα: ενώ κοιτάει τον ομιλητή, ακόμα κι όταν πάρει τον λόγο άλλος, αυτός έχει σκαλώσει και εξακολουθεί να κοιτάει τον ίδιο άνθρωπο. Δεν τον παρεξηγείς ποτέ, γιατί τον καταλαβαίνεις αμέσως. Γεμίζει ψίχουλα το γραφείο τα οποία μαζεύει πιέζοντας τα με το δάχτυλο ένα ένα, προτείνει χρώματα μαρκαδόρων για τον πίνακα και σου δείχνει άσχετες φωτογραφίες στο κινητό του.

Καλή σταδιοδρομία βρε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

esy poios eisai?

kk

Chocorello είπε...

Δεν παίζει ρόλο kk, αρκεί που ζω ανάμεσα τους.