Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ψωμί: επιτέλους απογειώνεται!




Η αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικά προϊόντα παρασέρνει και την αισθητική.

Οι παραδοσιακές συνταγές, οι γνήσιες πρώτες ύλες, η αυθεντικότητα του αποτελέσματος (όσο είναι αυτό δυνατόν τουλάχιστον) συμπληρώνονται σιγά σιγά από εντυπωσιακό αστικό marketing.

Ετσι, μετά τα design χασάπικα, ήρθε και η ώρα των design φούρνων.

Οχι μόνο θα ψώνιζα από εκεί, αλλά θα πήγαινα και για ποτό...

Μελβούρνη

Σύδνεϋ
Μελβούρνη (με καγκουρό)

Ξανά Μελβούρνη (ένα Jack με νερό παρακαλώ)
Τουρκία

Τουρκία 2

Τουρκία 3

Βιέννη

Ξαναβιέννη
Ξαναβγαίνει
Μιλάνο

Τορίνο

Τορίνο
Δανία

Ελσίνκι

Ιαπωνία

Ιαπωνία
 Και τώρα Ελλάδα:

Ηλέκτρα - Στην Εδεσσα

επίσης Ηλέκτρα.
Elektra Bakery, Edessa
Ηλέκτρα...


Ble - Θεσσαλονίκη

Ble - Θεσσαλονίκη

Ble - Θεσσαλονίκη

Ble - Θεσσαλονίκη
Ειδικά το ble, τσέκαρε το.   

Παρακαλούνται οι πράκτορες στη Θεσσαλονίκη και την Εδεσσα, να στείλουν ανταπόκριση - ευχαριστώ.
(undercover έτσι;)

Ακούγα Paul Weller όση ώρα έφτιαχνα το ποστ, αλλά καλύτερα να δεις αυτό, από το Σαν Φρανσίσκο:



Edit: 
(μισή ώρα μετά)
Πορώθηκα κι έφτιαξα ένα φραντζολάκι με λίγο αλεύρι Λήμνου που είχα.
Θα φουσκώσει όλο το βράδυ και αύριο θα μοσχομυρίσει το σπιτι.

Ετσι βγάζω το ψωμί μου τα Σαββατόβραδα.


2 σχόλια:

angie philosopher είπε...

Χαίρομαι που βλέπω ότι ανέβηκες πάλι ψυχολογικά... Πάντα τέτοια!

Chocorello είπε...

Μα δεν έπεσα ποτέ...
(αλλά χαίρομαι που χαίρεσαι)

Αυτό που πραγματικά έπεσε όμως, ήταν το ζυμάρι μου, γιατί τελικά η μαγιά ήταν παλιά και το ψωμία δεν έγινε αφράτο όπως έπρεπε.
Ετσι ξεκίνησα να φτιάχνω δικό μου προζύμι (για να μην αγοράζω χημική μαγιά) κι ο θεός βοηθός.

(Ναι; τι μου λέτε;)